Smalle header - smwz - uitzicht over het zeeuwse landschap

Ons verhaal

Zeeland is een ware 'makers provincie', gedreven door een rijke mix van haven & logistiek, bloeiende horeca & toerisme, procestechniek en voedingsmiddelenindustrie. Onze provincie heeft een grote rol in de nationale energietransitie, met de constructie en het onderhoud van imposante windmolenparken op zee. Daarnaast speelt Zeeland een belangrijke rol in de eiwittransitie door op grote schaal wieren te kweken, waarmee de consumptie van dierlijke eiwitten wordt verminderd. Bovendien is onze provincie de thuisbasis van vele sterrenrestaurants. En door de unieke ligging vergt het voortdurend onderhoud aan waterkeringen, sluizen, wegen en bruggen. Slechts enkele voorbeelden van het unieke karakter van de regio. De beroepen in Zeeland verschillen van die in andere provincies, wat vraagt om een opleidingsbenadering die dicht aansluit bij de praktijk.

Met ‘Samen maken we Zeeland’ zetten we ons in voor een nauwere samenwerking tussen bedrijven en het mbo-onderwijs in onze provincie. Samen leiden we de Zeeuwse werknemers van de toekomst op, volledig voorbereid op de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebieden en bekend met het lokale arbeidsklimaat.

Samen maken we Zeeland

In deze video is voldaan aan de eisen die worden gesteld aan het gebruik van PBM's.

Waarom Samen maken we Zeeland?

Scalda is onlosmakelijk verbonden met Zeeland en Scalda is van grote maatschappelijke betekenis voor de provincie. Eigenlijk heeft iedere Zeeuw wel een link met Scalda, als iemand het niet zelf is dan heeft hij/zij wel een familielid, vriend of bekende die een relatie heeft met Scalda.

Om die verbondenheid met en de betekenis voor de provincie te tonen en te benadrukken start Scalda in 2022 de campagne ‘Samen maken we Zeeland’. Samen maken we Zeeland is de kapstok waaronder we diverse verhalen ophalen en laten zien, met als doel het vergroten van trots en saamhorigheid

Wist je dat: we samen al veel doen?

  • We sturen samen jaarlijks 2000 auto’s veilig de weg op
  • We verzorgen elk jaar samen 45.950 kapsels
  • We verzorgen en begeleiden samen jaarlijks 10.400 personen

Ontdek alle feiten en cijfers

Ook samen Zeeland maken?

Wil je samen met Scalda bijdragen aan een betere toekomst voor Zeeland? Sluit je aan als partner en speel een cruciale rol in de ontwikkeling van onze regio! Of je nu studenten begeleidt, inspirerende gastcolleges geeft of baanbrekende ideeën introduceert, jouw inzet is van onschatbare waarde. Samen creëren we een sterkere toekomst voor Zeeland!

Lees hoe wij samen Zeeland kunnen maken

Over Scalda

Scalda is een onderwijsinstelling in Zeeland die zich richt op middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie. Scalda biedt een breed aanbod aan opleidingen, variërend van techniek en zorg tot economie en dans. Door nauw samen te werken met lokale bedrijven en organisaties biedt Scalda studenten praktijkervaring en stages aan.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar de laatste updates over samenwerkingen in Zeeland? Schrijf je nu in voor de 'Samen maken we Zeeland' nieuwsbrief en ontvang regelmatig interessante informatie rechtstreeks in je inbox!

Ja, ik wil nieuws ontvangen

Omhoog