De Betho wordt vierde leerwerkplaats voor het Participatielab van Scalda

27 februari 2024
De Betho vierde leerwerkplaats Participatielab Route

Maandag 8 april starten de studenten bij het Participatielab in Goes. Deze beroepsopleiding op mbo-1-niveau is een waardevolle toevoeging voor de Oosterschelderegio in Zeeland.

Zeeuwsbrede samenwerking

Met deze participatielabroute zet Scalda zich, samen met betrokken partners in de regio, in voor jongeren en volwassenen die extra ondersteuning kunnen gebruiken om duurzaam aan een baan te komen. Naast extra ondersteuning in werk kunnen de deelnemers een mbo-diploma niveau 1 halen. Hierdoor wordt ook Zeeuwsbreed bijgedragen aan de Zeeuwse economie en sociale samenhang. Want we geloven in de kracht van participatie: iedereen doet mee!

Over De Betho

De Betho is het sociaal ontwikkelbedrijf in Goes. Zij biedt werk en ontwikkeling aan voor de inwoners in de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Tholen. De medewerkers van De Betho hebben een (vergrote) afstand tot de arbeidsmarkt. De Betho biedt werktrajecten aan binnen de schoonmaak, groen, techniek, logistiek, horeca, verpakken en montage, detachering en begeleid werken. De medewerkers ontwikkelen zich stap voor stap naar werk. Voor de één is dit een beschutte werkplek binnen De Betho en voor de ander een plek bij een externe werkgever in de regio. De leerroutes zijn maatwerk en bieden een veilige leeromgeving. Een aanwinst voor de regio Zeeland.

Over het Participatielab

De leerroutes Participatielab in Zeeland (mbo-niveau 1) zijn een combinatie van werken en leren. Het doel is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam op te leiden via een leerroute met intensieve begeleiding van coach-docenten van Scalda en werkbegeleiders op de leerwerklocaties. Daarnaast behoort het uitstromen met een (gedeeltelijk) mbo 1 diploma tot een van de mogelijkheden.

Voor een goede start is er nauw overleg tussen Scalda, De Betho en de gemeenten. Er vindt zorgvuldige screening plaats voor de selectie van studenten voor wie dit traject passend is. Dat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die met dit traject geholpen worden om te integreren in het arbeidsproces. Binnen het Participatielab bij De Betho is ruimte voor 15 studenten.

Meer informatie

Participatielab is ontwikkeld in de publiek-private samenwerking Participatielab Zeeland. Naast De Betho in de Oosterschelderegio heeft Scalda ook Participatielabs bij Orionis Walcheren, De Zuidhoek op Schouwen-Duiveland en Dethon in Zeeuws-Vlaanderen. Ben je geïnteresseerd? Of wil je graag meer informatie? Check de Participatielab Route

Omhoog